Ordu'da bir kadının azmi gündem oldu: İğne ve iplikle ailesine bakıyor
Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Meral Mıdıkoğlu, beyin kanaması geçiren eşi ve üniversite okuyan kızının geçimini, el emeğiyle yaptığı iğne oyası ürünlerini satarak sağlıyor.
Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Meral Mıdıkoğlu, beyin kanaması geçiren eşi ve üniversite okuyan kızının geçimini, el emeğiyle yaptığı iğne oyası ürünlerini satarak sağlıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik sunduğu ücretsiz ‘El Emeği Çarşısı’ sayesinde, Mıdıkoğlu yaptığı el sanatlarını daha geniş bir kitleye ulaştırma fırsatı buldu.
Meral ve Yılmaz Mıdıkoğlu çifti, uzun yıllar Kocaeli Gebze’de yaşadıktan sonra, iki yıl önce memleketleri Ünye’ye dönme kararı aldı. Ancak, Ünye’ye yerleştikten sadece bir ay sonra Yılmaz Mıdıkoğlu beyin kanaması geçirdi ve bu sağlık sorunu onu bakıma muhtaç hale getirdi. Bu durum, Meral Mıdıkoğlu’nu hem eşine bakmak hem de ailenin geçimini sağlamak konusunda büyük bir mücadeleye itti.
Ev ekonomisine katkı sağlamak ve üniversite okuyan kızının eğitim masraflarını karşılamak amacıyla, Meral Mıdıkoğlu, en iyi bildiği işlerden biri olan iğne oyası yapmaya başladı. Başlangıçta satış yapmakta zorluk çeken Mıdıkoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye ilçesinde kadınlara ücretsiz hizmet sunduğu ‘El Emeği Çarşısı’na başvurmayı düşündü. Burada ürünlerini satmaya başlayan Mıdıkoğlu, kısa sürede daha fazla müşteriyle tanışarak siparişlerine yetişmekte zorlanmaya başladı.
Mıdıkoğlu, günün bir kısmında eşine bakmak zorunda olduğu için zamanını verimli kullanarak, evdeki işlerini yapıp geri kalan zamanlarda El Emeği Çarşısı’nda ürünlerini üretmeye ve satış yapmaya devam etti. Bu sayede, hem ailesinin geçimini sağladı hem de çarşıda satışlarını artırarak işini büyüttü.
“Çok fazla müşterimiz oldu, satışlarımız arttı”
Yaptığı ürünleri satmak için Büyükşehir Belediyesi El Emeği Çarşısı’nın kendisine büyük kolaylık sağladığını aktaran Mıdıkoğlu, "23 yıl Gebze’de yaşadıktan sonra memleketimiz Ünye’ye yerleşme kararı aldık. Geldikten bir ay soran eşim çok önemi bir sağlık problemi yaşadı. Çok zorlu süreçler yaşadık. Bu süreçten sonra aile ekonomimize katkıda bulunmak için çalışmam gerekiyordu. Ben de bunun üzerine en sevdiğim en iyi bildiğim iş olan iğne oyası ürünleri yapmaya başladım. Bu süreçte Ordu Büyükşehir Belediyesi El Emeği Çarşısı’na başvurdum ve burada satışlar yapmaya başladı. Çok fazla müşterimiz oldu. Satışlarımız arttı, telefonlarla siparişler almaya başladık. Hem eşimin ihtiyaçlarını gideriyor hem de burada ücretsiz bir şekilde ürünlerimizi satabiliyoruz. Burası aynı zamanda bir aile ortamı sıcaklığında. Benim gibi birçok kadın arkadaşımda burada satış yapıyor. Bize bu imkânı sunan ve bize destek olan Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum" dedi.
Bakmadan Geçme





